Olin jälleen pari päivää mattoa kutomassa. Siitä tuli keväisen värinen ja kaunis kuin karamelli. Käytin kuteina kaikenlaisia vanhoja jämiä ja oli helpottavaa, kun sain vähän nurkkia tyhjennettyä. Tosin vieläkin on aika paljon kudevarastoa ja myös paljon leikattavaa. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pääsiäinen menikin mökillä pääasiassa vaatteita leikkelemällä. Kun kuteiden tekeminen on ajankohtaista, kaikkea kankaista katselee kudemielessä. Mies oli pääsiäiseksi pukenut yllensä värikkään ruudullisen paidan, jolloin huudahdin ihastuneena: "Voi miten ihana paita, siitä saisi tosi upeaa matonkudetta!" Tyttäreni on kanssani todella varuillaan ja tarkistaa säännöllisesti, että tietyt vaatekappaleet ovat tallella. Olen nimittäin kerran siirtänyt yhden hänen ystävänsä hameen leikattaviin vaatteisiin, ja hän ehti juuri ja juuri pelastaa sen. Nyt hän muistuttaa minua siitä ikuisesti.

 

Kutomisessa kannattaa muistaa:

 

-         Ole tarkkana, että reunat tulevat napakasti.

-         Jos kuteet ovat erilaisista materiaaleista, ainakin yhden kolmesta kuteesta olisi oltava kangasta (esimerkiksi lakanaa). Jos kaikki ovat trikoota, reuna pyrkii aaltoilemaan.

-         Mattoon tulee enemmän ilmettä, kun käyttää myös kuviokuosisia kuteita.

-         Matosta tulee yksilöllinen, kun kuteet ovat itse tehtyjä. Ostokuteet on helppo hankkia, mutta matosta tulee tavanomainen. Sen voisi yhtä hyvin ostaa valmiina kaupasta.