Lähdin lauantaina mökille kevättöihin. Vaikka paikka ei paljon pohjoisempana ole, kevät ei siellä ole vielä lainkaan yhtä pitkällä kuin kotona. Lumikellot, sinililjat sekä viime syksynä pojalta saadut kääpiötulppaanit ja -iirikset jo kukkivat aurinkoisimmilla paikoilla. Paljon oli silti vielä nupullaan ja narsissit ja tulppaanit olivat vasta pikkuisen työntämässä lehtiä ylös. Osa oli vielä aivan näkymättömissä. Ihanimmin kukki sinivuokkopehko, jonka olen siirtänyt tontin ylälaidalta kukkapenkin reunalle.

Vesilinnut ovat löytäneet tämän suojaisan keitaan vuosi vuoden jälkeen paremmin. Katselin saunan jälkeen kuistilla, kuinka pieni sorsaneito kylpi ja putsaili itseään joessa. Hetken päästä siihen lennähti pari urosta, joista toinen päätti jäädä naaraan kaveriksi. Siinä ne seurailivat toisiaan ja välillä lennähtivät pihalampeenkin polskuttamaan. Myös telkkäpariskunta kävi näyttäytymässä, ja vaikka ne ovatkin arkoja, ne ilmeisesti vähän tottuivat minuun, kun päivät pitkät hiljalleen touhusin pihalla.  

 

Kummatkin sorsat maastoutuvat hyvin, mutta kyllä ne siellä lammikonreunalla ovat:

 

Koska kiire ei ollut minnekään ja pihatöitä riitti, päätin jäädä saman tien useammaksi päiväksi. Tiistaina havahduin, kun radiossa puhuttiin veroilmoituksen täyttämisestä. Olin tyystin unohtanut koko homman, joten eikun kotiinpäin menoksi hoitamaan kansalaisvelvollisuudet.