Lähdimme miehen kanssa helatorstaina mökille useammaksi päiväksi pihaa parantelemaan. Siellä kevät on vielä aivan alkutekijöissään ja vasta kevyesti vihertää. Muutama narsissi alkoi päivien kuluessa kukkia, mutta valtaosa kasvattaa vielä vartta. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Laitoin krassinsiemeniä itämään ulos purkkeihin, kun esikasvatus ei näytä tuottavan toivottua tulosta. Esikasvatuksessa nimittäin muodostuu pitkät varret ja kun istutin ne lopullisiin ruukkuihin ulos, varret joko poikkesivat tuulessa tai paleltuivat.

 

Ruusupapu oli kiitollinen esikasvatettava. Viikossa tuli jo hyvät taimet ja pystyin istuttamaan ne paikoilleen. Täytyy vain toivoa, että ei enää tulisi yöpakkasia.

 

Talon etualalle istutin myös siemeniä: piiankieltä ja tuoksupielusta. Paikka on kesällä todella aurinkoinen ja kuiva, joten tämä voi jäädä kokeiluksi.

 

Mies laitteli vihannesmaahan viivasuoriin vakoihin lehtisalaattia, tilliä, porkkanaa, papua ja hernettä. Minä kävin ripottelemassa vähän kehäkukkaa viereen.

 

Nyt vain odotellaan sadetta, mökilläpäin ei nimittäin lähinaapurin mukaan viime viikollakaan satanut kuin kaksi tuntia, kun kotona sateli lähes kaksi päivää. Ei ihme, että siellä päin oli ollut maastopalokin, niin kuivaa on joka paikka. 

Joitakin vuosia sitten katselin ojien reunalla keltaisena kukkivaa kasvia ja mietin, että pitäisi joskus käydä kaivamassa tuon luonnonkukan taimi omalle pihalle. Nyt sellainen on ilmestynyt aivan omia aikojaan lammikon reunalle. Kasvin nimestä en ole varma (mukulaleinikki vai rentukka?), mutta se piristää muuten melko väritöntä ympäristöä.

619200.jpg

Tarkkakatseinen voi nähdä kuvassa myös perhosen, joita lenteli runsaasti.

Niin, ja käkikin kukkui!