Seurailin sinitiaisperheen puuhia: emot kiikuttivat ahkerasti ruokaa ja poikaset keikkuivat pöntön suuaukolla siihen malliin, että millä hetkellä tahansa lennähtävät maailmalle.

 

651179.jpg 

 

651187.jpg

 

Sinitiainen on mitä suurimmassa määrin paikkalintu; se jopa pesii joka vuosi samassa pöntössä, vaikka valinnanvaraa on. Toissa keväänä pöntöllä käytiin kiivasta taistelua, kun kirjosieppo yritti vallata sitä. Sinitiaiset pistivät kuitenkin niin kovasti hanttiin, että kirjosiepon oli lopulta luovutettava. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Talitiainen valitsee joka vuosi eri pöntön (kun kerran valinnan varaa on?). Tässä vaiheessa talitiaisten poikaset eivät vielä ole yhtä pitkälle kehittyneet kuin sinitiaiset, eikä yhtään mustaa kypärää vielä näkynyt pöntön suulla kun seurailin niitä.

Minulle ei ole vielä selvinnyt, missä metsätiaiset pesivät. Tähän aikaan vuodesta kuusi- ja töyhtötiaisia ei näe lainkaan. Sen sijaan hömötiainen käväisi ruokintapaikalla nappaamassa auringonkukansiemenen, joita oli jäänyt talven jäljiltä.