Tulin tänään käymään kotona hoitelemassa joitakin asioita. Samalla tietenkin kävin katsastamassa kaikki tietämäni mielenkiintoiset blogit. Niistä puheen ollen Villin pihan Sannille kiitos mansikkajälkkäriohjeesta, jota aion vielä tällä viikolla kokeilla.

 

Laitan tässä myös pikaisesti päiväkirjamerkinnät viime viikon lomaohjelmasta. Lähden nyt ajamaan takaisin maalle ja palaan ensi viikolla.

 

--------

 

30.6. lauantai

Ensimmäinen näkymä mökille tultaessa oli, että kaikki korkeat kasvit olivat lakoontuneet. Iiris meni maata myöten ja kanadanpiiskut olivat nurin. Pari kasvia ehdittiin nostaa pystyyn ja tukea ennen kuin alkoi jälleen sataa. Lämmitettiin sauna.

 

1.7. sunnuntai

Vierailtiin kylällä antiikkimarkkinoilla. Ostin suloisen pienen emalipannun kastelukannuksi tupaan. Menimme sitten naapurikuntaan huutokauppaan. Huusin vanhan ompelupiirongin, josta tuli minulle yöpöytä. Se pysynee siistinä, kun voin laittaa iltalukemiset ja muun välttämättömän krääsän (kuka arvaa mitä?) piirongin kannen alle piiloon.

 

2.7. maanantai

Rikkaruohot lähtivät kitkien muurin päältä. Samalla kävi ilmi, että ruusut olivat täynnä kirvoja. Nämä saivat luonnonmukaisen torjunnan eli kaivonkylmän suihkun. Siirtelin kasveja sinne tänne: punatähkä, vaaleanpunaista akileijaa ja ruohosipulia lähemmäs taloa, kerrottu karpaattienkello ja mirrinminttu kaivon luo. Mies teki tuulimyllyn pohjan valmiiksi.

 

3.7. tiistai

Kitkin rikkaruohoja käräjäkivimäellä ja kaivon ympärillä. Siirsin jo vuonna 2002 ystävättäreltä saatuja pikkuruisia unikonalkuja pimeästä kaivon luota lähemmäs taloa aurinkoon. En ole vielä nähnyt, millaisia ne ovat, sillä ne eivät ole vielä koskaan jaksaneet kasvaa. Mies lähti ostamaan maaleja.

 

4.7. keskiviikko

Rakentelin kaivon vierelle männyn juureen pesän alppikärhölle (Clematis alpina 'Pamela Jackman'), joka oli viimevuotinen lahja ja on ollut siirtoistutuksessa siitä lähtien. Siivosin aluetta muutenkin ja kaivoin heinäpehkoja pois ja kärräsin multaa tilalle. Mies maalasi vierasmajaa. Ensimmäiset p

ionit ryhtyivät kukkimaan!

 

 

5.7. torstai

Pihatöiden jälkeen lähdin Sysmän Suvisoiton kamarimusiikin konserttiin. Ohjelmassa oli Prokofjevia, Haydnia ja minulle tuntematonta brasilialaissäveltäjä Villa-Lobosta sekä iki-ihanaa Schubertia. Sellisti Markus Hohti oli upea, ja kaiken kaikkiaan oli hieno konsertti! Mies maalasi vierasmajaa.

 

6.7. perjantai

Kierreltiin kirpputoreja koko päivä, mutta en löytänyt mitään ostettavaa. Kirpputorien taso on laskenut selvästi parin viime vuoden aikana ainakin näillä seuduilla. Jos taso menee sykleissä, niin nyt on varmaan aallonpohja. Toivottavasti se lähtee jossain vaiheessa jälleen nousuun.

 

7.7. lauantai

Mies kyllästyi maalaamiseen ja huomasi, että puutarhatyöt ovatkin ihan mukavia. Hän kaivoi heinätuppoja pois yhdeltä laittamattomalta alueelta, johon saan lisää tilaa kasveille. Istutin siihen tässä vaiheessa kaksi kuunliljaa (Hosta fortunei).

 

8.7. sunnuntai

Olimme koko päivän liikenteessä. Ensin huutokaupassa, josta mies huusi suomenkukkakannun, ja sen jälkeen lähdimme hakemaan vastaveistettyä hirsikalustoa pihalle, jonka yllättäen ilmoitettiin olevan valmis (piti valmistua vasta viikon päästä).