Aika sateinen viikko mökillä on takana. Hyvä puoli sateessa oli se, että kasvien siirtely onnistui sujuvasti, kun kastelusta ei tarvinnut huolehtia. Huono puoli oli sitten se, että itse kastui samalla. Märkiä hanskoja sai vaihdella tämän tästä ja hiukset olivat kuin variksenpelätillä. Tässä pikaiset päiväkirjamerkinnät toiselta viikolta:

 

--------

 

9.7. maanantai

Kotona käymässä. Mies maalasi.

 

10.7. tiistai

Päiväpuuhastelujen (puutarha & maalaus) jälkeen lähdimme kylälle mobiili-iltaan. Parkkiin oli saapunut useita kymmeniä vanhoja autoja. Moni niistä oli niin liikuttavan näköinen, ettei niitä voinut hymyilemättä katsella.

 

11.7. keskiviikko

Tuli tunne, että on kurkkua myöten täynnä vesiheinää, valkoapilaa, ja kaikkea muutakin, mikä kasvaa väärässä paikassa. Miten sitä muutama vuosi sitten toivoi vain, että jokin kasvaisi jossain? Nyt riittäisi vähempikin. Illalla piti mennä paikalliseen kesäteatteriin, mutta sade esti aikeet, joten saunottiin vain.

 

12.7. torstai

Siirsin purppurakeijunkukan siirtoistutuksesta ja itse paikkansa valinneen poimulehden uudelle alueelle ja kitkin rikkaruohoja. Ensimmäinen värililja ryhtyi kukkimaan, samoin toinen pioni. Mies sai maalausurakan loppuun. Illalla oltiin juhlistamassa saavutusta syömällä ravintolassa ja sen jälkeen lavatansseissa.

 

 

 

13.7. perjantai

Lähdettiin kesäretkelle Kangasniemelle Etelä-Savoon tutustumaan perinnekasvipuutarhaan. Oli hauska huomata kuinka paljon olen saanut Kuusirantaan kerättyä juuri perinnekasveja. Sain selville monta sellaista nimeä, jota en ole löytänyt käsikirjastani (Rob Herwig, Kasvitietosanakirja). Kävi myös hyvä tuuri, kun paikalla oli puutarhan yhden perustajan tytär. Hän tarjosi mukaani joidenkin kasvien viimevuotisia siemeniä, joista olin aivan innoissani (tosin en tiedä, miten niiden kanssa tulisi toimia, joten toivoisinkin neuvoja konkareilta).

 

14.7. lauantai

Jatkuvaa sadetta koko päivä, joten puutarhan sai unohtaa. Mies pystytti tyttärensä miehen kanssa hirsikaluston paikalleen. Komia on! Myöhemmin se on tarkoitus käsitellä ferrosulfaatilla, jotta siitä tulisi vanhanaikaisen harmaa.

 

15.7. sunnuntai

Ennen kotiinlähtöä siirsin pöheikköön kylväytyneen aitoukonhatun talon luo ja suihkutin ruusuissa mellastaville kirvoille tolua. Poimin kotiviemisiksi lehtisalaattia, ruohosipulia ja tilliä.