Kuuntelin eilen illalla bussissa takanani istuvien nuorten jutustelua. Nuori mies tokaisi: "Mä oon oikeesti joskus miettinyt, asuuko Vantaalla kukaan...", johon tyttö jatkoi: "vai onkohan siellä vaan automarketteja, puutarhaliikkeitä ja peltoja?"

 

Naureskelin itsekseni sarkastisia helsinkiläisnuoria. Samassa tajusin, että minähän käyn itsekin puutarhaostoksilla Vantaalla. Viimeksi ostin muuten sen punaisen romminvärisen lupiinin, josta kirjoittelin aikaisemmin. En vain voinut jättää sitä mieltäni vaivaamaan!

 

Olen jo ehkä tässä kesän kuluessa muistanut mainita, että puutarhassani rehottaa jokin. Tässä on yksi nurkkaus, joka on täynnä tämän vuoden ykkösinhokkiani, vesiheinää. Edes kääpiövuorimännyt eivät erotu seasta.

 

 

Kun kitkin sen viikonloppuna puhtaaksi, sieltä tuli yllättäen esille neljä soihtunauhuksen alkua, joille täytyy nyt katsastella uusia paikkoja.

 

Kaivoin esille myös tällaisen sotkupesän.

 

 

 

Sotkupesässä kiinnostaa tuo kaislamainen kasvi. Sen lehtien alapinnat ovat hyvin karheita. En repinyt sitä ylös, kun en tiennyt vaikka olisi joku mielenkiintoinenkin yksilö. Se on saattanut tulla varjoyrttien juuripaakkujen mukana.

 

Tietäisikö joku, mikä kasvi tuo on?