Olen täysin höynähtänyt Sateenvarjojalavan Jorin aloittamaan kukkakuppihullutukseen. Niinpä, kun tänään menimme ystävättäreni kanssa Hietalahden torille (jonne olimme suunnitelleet retkeä jo ennen kuppihullutuksia), etsin sieltä haukankatseellani vain kukkakuppeja. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aurinko paistoi lämpimästi ja tori oli täynnä myyjiä, jotka halusivat päästä vanhoista tavaroistaan eroon. Vai halusivatko kuitenkaan? Ainakin Arabian kuppien hinnat olivat sellaisia, että satunnainen retkeilijä harkitsi pidempään, ostaako. Esimerkiksi yksi ihastelemani kuppipari ilman pullalautasta maksoi 15 euroa. Toisella pöydällä oli saksalainen kuppi, jonka hinnaksi myyjä totesi 8 euroa. Kun tokaisin siihen, että on liian kallis ulkomaiseksi kupiksi, niin hän piti minulle tuohtuneena luennon, jonka pääsanoma oli se, että ulkomainen posliini on paljon ohuempaa ja kauniimpaa kuin suomalaiset tönkköarabiat. No olkoon vaikka niin, mutta liian kallis minusta kuitenkin.

 

Jatkoimme kiertokävelyä Hietalahden halliin antiikkiliikkeitä katselemaan. Kun oli riittävästi ihasteltu esineitä - esimerkiksi pientä tarjoiluvatia, jonka hinta oli 210 euroa, päätimme käydä vielä vilkaisemassa ravintola Salven vieressä olevaa Hietsun kirppistä. Sieltä halusin ehdottomasti kukkakukkaruukun ja pienen posliinipatsaan. Siinä vaiheessa ystävättäreni muistutti ystävällisesti, että itse asiassa olimme kukkakuppiasialla, joten mukaani lähti myös parit kukkakupit.

Picasaan ihastuneena (Jorin vinkki tämäkin) värkkäsin kuvakollaasin, josta näkyy torilta ostamani kukkakuppipari ja kirppikseltä hankittu kukkakukkaruukku.

790974.jpg

Onko vähän nättejä?