Jo pidemmän aikaa on mökissä ollut tavaraa odottelemassa seinille ripustamista. On outoa, miten jotkut asiat vain jäävät tekemättä, ja sitten sitä vain sopeutuu siihen, että esimerkiksi vessassa käsipyyhe roikkuu alakaapin ovessa.

 

Vihdoin koitti se aika, että mies päätti ryhtyä huoltomiehen sisätöihin. Kylpyhuoneeseen ripustettiin peili ja vessaan pyyheliinakoukku.

Jo yli seitsemän vuotta sitten ostin huutokaupasta 1800-luvulta peräisin olevan ryijyn. Siinä vaiheessa Kuusiranta oli vielä suunnitteluasteella, mutta tunsin, että ryijy kuuluu sinne. Ehkä se toi hankkeeseen myös lisää tavoitteellisuutta ja konkretiaa: oli saatava talo ja seinä, johon ryijyn voisi ripustaa. Nyt se sitten on paikallaan!

Hirsipylvääseen takan eteen piti kiinnittää valaisin, joten huoltomies joutui vähän sähkömiehenkin töihin.

 

 

Tuo valaisin on minulle erityisen mieluinen sen vuoksi, että vilukissana istun syksy- ja talvi-illat takan edessä. Yritän takkatulen lämmössä yleensä myös lukea, mutta valoa ei ole ollut riittävästi pidempään tihrustamiseen. Niinpä oleminen on lopulta mennyt tuleen tuijottamiseksi, mikä tosin sekin on hienoa. Mutta sanoisin silti, että valaisin tuolin yläpuolella tekee olemisen lähes täydelliseksi.

 

Kunpa vielä löytyisi sopiva pöytä siihen tuolien väliin, johon voisi laskea viinilasin ja naposteltavat, niin…