Löysin valokuvatorstain, ja haasteen "valokuvata litteät, pyöreät, kulmikkaat, särmikkäät, järven tai meren huuhtomat, murskatut, hiotut, sammaloituneet, jäkäläiset, kotipuutarhaan kannetut, poisviskatut, käytäväksi ladotut, muuriksi pinotut, akvaarion pohjassa kyhjöttävät, lautaselle tai ikkunalaudalle asetellut, ihan missä tahansa muodossa löydetyt kivet"

 

Niin kuin jo viime viikon postauksessani totesin, Kuusirannassa riittää kiviä. Tämä luonnon muovaama syksyinen asetelma, jossa punasteleva vuorenkilven lehti on asettunut lepäämään kivelle, houkutteli kuvaamaan viime viikonloppuna.

 

 

Koska kivi jää tuossa vähän sivuosaan, pistän mukaan toisenkin kuvan.

Kuva Carl Constantin Collinin kivilinnan perustuksista on otettu elokuussa Kärkölän Huovilanpuistossa.

 

 

Huovilan puiston perusti Kärkölään Carl Constantin Collin (1863–1941). Keski-Euroopasta mallia saanut maisemapuisto "Kärkölän Monrepos" oli kauneimmillaan 1900-luvun alkupuolella. Ulkomaanmatkoista ja ylellisestä elämästä tunnettu Carl Constantin Collin ei kuitenkaan pystynyt säilyttämään maitaan, vaan ne hupenivat lopulta alle sataan hehtaarin. Carl Constantin aikoi rakennuttaa itselleen myös kivilinnan, mutta työ jäi kesken. Tilan päärakennuksen hän myi rahan puutteessa Kärkölän kunnalle (lähde: www.suomela.fi)