Kolmisen viikkoa sitten huomasin Kuusirannassa, että tiaiset olivat palanneet takaisin kotikulmille. Vähän väliä kävi yksi jos toinenkin kurkkimassa, olisiko pähkinöitä jo ilmestynyt laudalle. Siispä laitoin niille syksyn ensimmäiset pähkinät, enkä ehtinyt kuin selkäni kääntää, niin ensimmäinen utelias oli jo paikalla napsimassa herkkupalaa. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pari viikkoa sitten täytimme kaikki laudat, eikä yhtään liian aikaisin, kun jo seuraavalla viikolla satoi ensilumi.

 

 

Alla ovat Kuusirannan ensimmäiset lintulaudat, jotka hankittiin muutama vuosi sitten kirpputorilta.

 

993232.jpg 993237.jpg

 

Tuon yksinkertaisemman näköisen laudan alareunalle on laitettu metalliverkkoa närhien kiusaksi. Ne kun popsivat pähkinät alta aikayksikön, jos ne pääsevät siitä vapaasti syömään. Verkon vuoksi ne joutuvat näkemään enemmän vaivaa ja tekemään erilaisia temppuja saadakseen namupalan. Talon edessä olevalle lintulaudalle närhet tulevat harvemmin, jos tietävät, että olemme kotosalla.

 

Kolmisen vuotta sitten mies rakensi tämän kerroslintulaudan. Hän osti kolme valmista lintulautaa, kasasi ne päällekkäin ja maalasi koko komeuden mökin henkeen sopivaksi punamullalla.

 

993254.jpg

 

Nyt voi maalipinnasta nähdä, että laudalla on käynyt vilske. Lisäksi tikka on kolhinut rakennusta paikoin aika pahasti. Tämä mökki täytetään auringonkukansiemenillä, joita erityisesti punatulkut käyvät syömässä. Viime talvena porukkaan liittyi muutama viherpeippokin. Tänä syksynä ei kumpaakaan ole vielä näkynyt, mutta varmasti ne saapuvat pian.

 

Viime talvena mies alkoi askartelemaan viskipullon lahjalaatikosta uutta lintulautaa. Minusta se on aika söpö ja mikä parasta: täysin kierrätysmateriaaleista tehty!

 

993271.jpg

 

Lintulauta tuli talon taakse keittiön ikkunan eteen ja talitiaiset löysivät sen heti. On ne sen verran nokkelia ja uteliasta porukkaa!