Edellisenä viikonloppuna jätimme kaikille lintulaudoille runsaasti syötävää, mutta kuinka ollakaan, pähkinöillä täytetyt lintulaudat olivat tullessamme typötyhjät. Päättelimme, että pikkulinnut eivät olisi saaneet niitä tyhjennettyä viikossa. Kun seurailimme tilannetta hetken aikaa, huomasimme rääkyvät röyhkimykset, jotka isännöivät pihalla. Närhethän ne kävivät popsimassa pähkinät parempiin suihin. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Mies päätti jalostaa lintulautaa pidemmälle. Uusin lintulauta on nyt ympäröity teräsverkolla. Pikkulinnut mahtuvat menemään ylä- tai alapuolelta laudalle, mutta närhien on auttamatta jäätävä ulkopuolelle. Lisäksi mies haki viereen kuusen linnuille pohdintapuuksi.

 

1007673.jpg

 

Seurailin ikkunan takana, keksivätkö tiaiset kulkutavan hakeakseen pähkinän. Varsinainen utelias uuno oli talitiainen. Se oli heti paikalla tarkistelemassa tilannetta. Eikä aikaakaan, kun se pujahti hakemaan pähkinän.

 

Toinen, jota rautalankaviritys ei häirinnyt lainkaan, oli hömötiainen. Tuntui siltä kuin se olisi jopa mieluummin ollut talon takana hakemassa syötävää kuin etupihalla. Myös kuusitiainen oppi jonkin ajan päästä hakemaan pähkinän. Ihan helppoa se ei ollut ja joku niistä luovutti, kun ei heti keksinyt, miten haku onnistuu. Sini- ja töyhtötiaisia en toistaiseksi nähnyt tällä lintulaudalla lainkaan.

 

Herkkupalat odottavat hakijaa. Miten tuonne pääsisi?

 

1007677.jpg

 

Jes, sisällä! Jonoakin on jo ehtinyt muodostua.

 

1007681.jpg

 

Syöksy alakautta pois!

 

1007688.jpg

 

Kyllä närrejä nyt harmittaa!