Lauantai 13.10.2007<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jos jotain Suomen ilmastossa vihaan, niin talvea ja lunta. Joka vuosi toivon, että pimeä syksy jatkuisi leutona mahdollisimman pitkään, ja mahdollisimman lyhyen talven jälkeen voisi suoraan tulla kesä. Kaikista parasta olisi, jos lunta ei tulisi lainkaan.

 

Nyt tuntuu, että en ehtinyt nauttia syksystä ollenkaan, kun sitä inhottavaa lunta jo tuli! Miten tämä pistääkään vihaksi. Ainoa toivoni on nyt se, että lämpötila nousisi uudelleen ja hävittäisi tuon inhottavan kylmän valkoisen peitteen.

 

Pensashanhikit eivät paljon ehtineet kukkia.

 

984205.jpg

 

Viime viikonloppuna ihailemani kehäkukat ovat mennyttä. Eivät nekään kaikkea kestä.

 

984208.jpg

 

Komeamaksaruohon kukinta jäi kesken.

 

984209.jpg

 

Tähän piti istuttaa helminukkajäkkärärivistö.

 

984210.jpg

 

Vaikka Kuusiranta on minulle tärkeä paikka ja nautin ne muutamat kuukaudet, jotka siellä vuosittain saan touhuta puutarhassa, niin paikan kylmyys turhauttaa. Tänä viikonloppunakin vain muutaman kilometrin päässä näkyi vielä vihreitä ruohokenttiä ja kukkivia kasveja, mutta Kuusiranta oli lumen peitossa (liekö Oulussakaan vielä näin kylmä?)! Ehkä vielä joku talvi luovun koko paikasta, ja muutan jonnekin lämpimään!

 

 

Sunnuntai 14.10.2007

 

Potutus on vähän hellittänyt, mutta harmittaa silti katsella lumen keskellä kasveja ruukuissaan, jotka odottelevat istuttamista. Mies pystytti kuitenkin kaksi humalasalkoa ja minä toimin tärkeässä tehtävässä tarkistamassa, että ne tulivat suoraan J. Neljä humalaa pistimme niiden juureen. Lisäksi istutimme lahjaksi saamamme viiniköynnöksen (kiitos, Liisa!).

 

Vettä alkoi ripsottelemaan hiljalleen, ja se lienee toivottavasti lumen surma. Jospa sitten ensi viikonloppuna pääsisi kunnolla ulkotöihin.