On mukavaa lukea lehdestä joskus hyviäkin uutisia. Tänään niitä oli Hesarissa ainakin kaksi. Toisessa kerrottiin, miten keskustaan tulee lisää raitioteitä ja uusia reittejä ja toinen kertoi Gardeniaan pystytetystä tuulivoimalasta.

 

Ilahduin todella raitiolinjojen uudistusuutisesta. Muistelen hämärästi joskus vuosikymmeniä sitten käytyneen sellaistakin keskustelua, että Helsingissä luovuttaisiin ratikkaliikenteestä kokonaan. Onneksi sitä kuitenkin jatkettiin ja ryhdyttiin uudistamaan kalustoa. Nyt vaikuttaa siltä, että ratikat ovat kokemassa todellista renessanssia.

 

Pidän ideasta, että Kampin keskukseen pääsee jatkossa ratikalla. Kampista tuli heti rakentamisen jälkeen elävä keskus, jonka avonaisella aukiolla ihmiset istuskelevat kesällä. Siellä on ihan mannermainen fiilis. Uskon, että ratikkaliikenne Kampin ympärillä elävöittää sitä lisää.

 

Sitä sen sijaan vähän ihmettelen, että kympin ratikan kulku loppuu kuin kanan lento Bulevardin kulmaan, johon sen päättäri on suunniteltu. Miksei se voisi saman tien jatkaa Hietalahden torille? Se on elävä alue ja kohtaamispaikka, jonne ihmiset lähtevät mielellään. Nykyisin kuutonen on usein täpösen täynnä, kun ihmiset nousevat siihen torilta. Jos sekä kuutonen että kymppi menisivät Hietalahteen, sinne olisi helppo tulla eri puolilta kaupunkia.

 

Vielä kun saisi yhden ilmaisen ratikkalinjan, josta ehdotuksesta luin vastikään (en nyt muista mistä), niin olisi todella hienoa! Kolmonen "turistilinjana" olisi siihen varsin sopiva. Meillä kuitenkin kaupunginjohtaja toivoo lisää autoja keskustaan, joten haaveeksi taitaa moinen jäädä.

 

Toisessa uutisessa kerrottiin, että Gardenian trooppiseen puutarhaan saadaan jatkossa sähköä omasta tuulimyllystä. Olen usein ihmetellyt, miksi Helsingin seudulla ei ole tuulivoimaloita. Täällä kun tuulee aina (ainakin minusta tuntuu siltä, kun ulkona palelen)!

 

Hankkeessa on mukana myös Latokartanon koulu. Koululaiset ovat mukana ympäristökasvatusohjelmassa, jossa seurataan, miten kasvatus vaikuttaa perheiden kulutukseen ja ympäristökäyttäytymiseen. Toivon, että nämä tulevat aikuiset ovat joskus tekemässä valistuneita päätöksiä ympäristön kannalta.

 

"Jostakin se lähtee", oli Pekka Sauri sanonut Gardenian tuulimyllystä. Niinpä. Toivottavasti se nyt lähtee tästä.