Terveiset Kuusirannasta! Marraskuu näyttäytyi tasaisen viileänä. Lämpötila keikkui nollan vaiheilla, päivällä pari astetta ylä- ja yöllä pari astetta alapuolella. Ohut lumiharso laskeutui maahan.

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1037899.jpg

 

Pihan altaaseen oli muodostunut jääpinta. Saunan jälkeen mies hakkasi sen pinnan rikki ja pulahti veteen. Minä istuin kuistilla turkishaalarit päällä kauhusta kankeana. Itse en normaalisti mene uimaan edes kesällä enkä edes kylpylässä. Ainoa poikkeus on mattojen pesun jälkeen, jos ilma on yli 25 astetta ja vesi lähellä sitä. Kylpylässä ei ole matonpesua, joten istun vain porealtaassa (mielellään maukas juoma käden ulottuvilla altaan reunalla).

 

Tässä taitaa olla tämän vuoden viimeiset kuvat puutarhan kukista. Kollaasissa on komeamaksaruoho 1.10., 13.10., 20.10. ja 4.11. Eipä se lopulta kunnolla kukkinut. Kuvista voi nähdä, miten 13.10. lunta oli enemmän kuin nyt, ja se varmaan osaltaan vaikutti kukinnan keskeytymiseen.

 

1037900.jpg

 

Sitten kuva minulle tuntemattomasta kukasta. Olisi mukava tietää, mikä kasvi on kysymyksessä ja miten siihen pitäisi suhtautua. Mietin, että noin sitkeästä kasvista, joka kukkii vielä tässä vaiheessa, voi levitessään tulla ongelma, josta on vaikea päästä eroon.

 

1037902.jpg

 

Tässä sama kasvi viikko sitten:

 

1037903.jpg

 

Jos joku tuntee kasvin, niin ottaisin mielelläni vastaan lisätietoa siitä.