Kiitos kaikille osaaottaneille, sekä julkisesti kommentoineille että hiljaa itseksensä nauraneille, leipomispostaukseni jälkeen!

 

Ystävälliset ystäväni muistivat minua myös joululeipurin vinkeillä:

 

-         Älä käytä hiivaa. Kaikki, missä on hiivaa käyttäytyy arvaamattomasti uunissa.

-         Älä käytä mustikkaa. Kaikki, mihin sitä sotket on ikuisesti sinistä.

-         Piparkakkutaikina menee pilalle uunissa. Parhaimmillaan se on jääkaapista syötynä.

-         Jos kuitenkin päätät paistaa sen, jätä viimeiselle pellilliselle vain yksi pipari. Viimeinen pellillinen palaa aina, mutta näin minimoit vahingon.

-         Tee aina ensimmäiselle pellille yksi torttu, jossa ei ole täytettä. Kun syöt sen ensimmäisenä, et ahneuksissasi polta suutasi hilloon.

-         Kaupan tortuista saa kotitekoisen näköisiä, kun sotkee niitä hieman luumuhillolla ja polttaa sakarat uunissa.

-         Minkä ompelija peittää koristeompeleella, leipuri peittää tomusokerilla.

-         Älä vedä tomusokeria henkeen. Ajatus on kiehtova, mutta toteutus yskittää kaksi tuntia.

 

 

Minun jouluni on sekoitus iloa ja juhlaa ja mielestäni oikeaan jouluun kuuluu nauru ja laulu. Olen itsekin aika kova vitsailemaan ja nauramaan julkisesti sekä laulamaan yksityisesti. Pienenä tyttönä lauloin julkisestikin. Nykyisin juhlan tuntu tulee juhlavasta musiikista. Tässä yksi esitys, jota olen kuunnellut monet, monet kerrat ja aina yhtä hartaana ihaillen.