Lapset ja tuoksut tekevät joulun ja luovat joulunodotukseen jännittävän tunnelmansa. Kun lapset kasvavat aikuisiksi, joulutunnelma hieman haalistuu. Joskus voivat kuitenkin myös aikuiset lapset tuoda tunnelman mukanaan. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tyttäreni kävi eilen. Joimme glögiä, söimme vasta uunista otettuja joulutorttuja ja keskustelimme vauvanodotuksesta. En malttanut olla sanomatta, että ensi jouluna meillä on sitten vauva. "Ai meillä?!", hän huudahti (ristiriitaisen) iloisena.

Poikani yllätti äsken ja toi upean joulukukan, lasitalon jossa on hyasintteja ja punaisia koristeomenoita. Kun kiitin ihastuneena ja huudahdin, että hän on oikea kulta J, hän vain totesi jäyhänä niin kuin vain mies voi: "No niin, joo. Nähdään viimeistään jouluna."

1126473.jpg

Rakastan hyasintin tuoksua, sillä se on osa joulua. Muita osia ovat kuusen havu, piparkakut, glögi ja paistuva kinkku. Nuo tuoksut tuovat mieleen lapsuuden onnelliset joulut. Jotenkin ne muistaa onnellisina, vaikka eivät ne ehkä aina niin olleetkaan.

Parasta jouluissa taisi kuitenkin olla se odotus.

1126475.jpg

Onnellista joulunodotusta kaikkiin taloihin!