Keväällä 2004 sokkelin rakennustyö jatkui liuskekivien muurauksella. Tarkoituksena oli pinnoittaa tiilisokkeli mustilla liuskekivillä. Työ oli selvästi vaativampaa kuin suoran tiilimuurauksen teko, sillä liuskekivet olivat erikokoisia ja -muotoisia ja oli osattava valikoida sopivat kivet sopiviin paikkoihin. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Onnistuimme saamaan työhön saman monitaitoisen ammattimiehen, joka oli pystyttänyt talomme hirsikehikon. Valitettavasti hän oli pahasti alkoholisoitunut viimeisen parin vuoden aikana.

 

Työ lähti hyvin käyntiin ja työn jälki oli siistiä. Muutaman päivän päästä hän pyysi ensimmäistä maksua. Maksoimme sen, ja sen jälkeen hänellä oli varaa hankkia juotavaa. Emme tiedä, miten paljon hän joi työmaalla, mutta työn jälki heikkeni. Onneksemme hän työskenteli siinä vaiheessa talon takapuolella.

 

Päätimme, että emme maksa hänelle enempää ennen kuin työ on valmis. Vähitellen työn jälki jälleen parani. Koko vaativa työ valmistui vajaassa kahdessa viikossa.

Alla olevasta kuvasta näkyy, miltä sokkeli muurauksen jälkeen näytti.

1109141.jpg
(kuva 8.8.2004)

--------

 

Mies, jolle olin kertonut sokkelin rakennusvaiheista, kysyi lopulta, miksi piti tehdä näin monimutkainen työ pelkän (?!) sokkelin vuoksi. Vähän hämmentyneenä vastasin: "koska minä halusin".

 

Eihän siinä sitten mitään epäselvää ollut. :D