Innoissani lähdin perjantaina Kuusirantaan katsomaan, joko puutarha olisi röyhähtänyt väreihin. Olin aavistellut, että niin voisi olla, kun olin katsellut Inkiväärin, Lauran ja Sannin blogeja. He kertoivat, miten kaikki oli yhtäkkiä puhjennut kukkaan. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Siksi oli hienoinen pettymys, että Kuusirannassa kevään eteneminen oli lähes pysähtynyt. Ryhdyin oikein etsimällä etsimään jotain uutta kukkaa, mutta sain tehdä töitä toden teolla. Lopulta löysin pikkuruisen kaunokaisen.

1588525.jpg
Orpo kaunokainen

Kevätvuohenjuuret ujostelivat vielä, mutta olivat jo melkein auki.

 

1588532.jpg
Kevätvuohenjuuret ujoina

 

Luumunvärinen tulppaani Purple Prince oli myös hyvällä alulla.

1588538.jpg
Tulipa 'Purple Prince'

Katselmuksen jälkeen oli Lauran esikon istutuksen vuoro. Oli aivan selvää, minne se tulisi: Giuseppe Verdien ja kultatyräkkien väliin. Siinä olisi sitten vuorollaan kukassa erilaiset keltaiset.

 

Multapaakku oli pussukassa hiukan kovettunut, mutta se ei ollut vaikuttanut esikon ulkonäköön, joten eiköhän se siitä lähde. Laura toivoi, että se myös siementäisi saman tien. Sehän vasta olisikin mukavaa, sillä kyllä tuohon kunnon esikkorivistö sopisi hyvin!

1588552.jpg
Lauran esikko Kuusirannassa

Tässä on pieni ilouutinen: keisarinpikarililjan solurakenne ei kärsinyt pakkasen taivutuksesta ja nyt se oli tukikepin varassa avannut kukkansa.

 

1588559.jpg
Keisarinpikarililja, Fritillaria imperialis

 

Voikukka ei ole Kuusirannan alkuperäinen luonnonkasvi, sillä sehän ei kasva metsässä. Ensimmäisinä kesinä iloitsin siitä, kun ei tarvinnut lainkaan miettiä, miten voikukan kanssa alkaisi tapella. Muita puutarhan alta poistettavia luonnonkasveja oli kyllä senkin edestä.

 

Nyt oli ruoho kasvanut nurmipolulle kauniisti ja sitä koristi - mikäpä muu - kuin voikukka! Niitä oli paljon, enkä ole moista aikaisemmin nähnyt. Viime kesänä taisi olla vain pari hassua. Onneksi olin vastikään lukenut Lauran sivuilta voikukkapostauksen, joten osasin vähän jopa hymyillä niille J

 

1588570.jpg
Voikukkapolku

 

Tarkoittaisikohan tämä sitä, että metsätantere alkaa olla puutarha?