Viime viikonloppuna menin kesäkukkakauppaan hakemaan jotain portaita koristamaan. Leijonankitaa ei minulla ole ollut aikaisemmin. Nyt ihastuin tähän tuplaväritykseen, josta tulee mieleen vanhanajan piparminttukarkit.

 

 

Toisena kasvina ruukussa on kaksivärinen muratti, jonka toivoisin kasvattavan roikkuvat varret.

 

 

Punaiset sammalleimut ovat alkaneet kukoistaa portaiden vierellä. Tästä haaveilin viime syksynä, ja nyt se alkaa olla parhaimmillaan!

 


(Phlox subulata 'Rosette')

 

Aika jännästi punainen väri vaihtelee eri kasveissa. Kuvasta näkee, miten keskellä on selvästi punaisempi yksilö kuin muualla. Ilmeisesti se onkin joku muu kuin Rosette.

 

 

Tässä vielä näkymää portaista. Tarkkasilmäinen näkee, että kukkaruukkujen takana on sähkökaapeleita. Siinä ne ovat olleet pian kaksi vuotta odottamassa sähkömiestä. Kauhealla kiireellä meikäläinen ensin hoputettiin suunnittelemaan ja valitsemaan sopivat valaisimet portaiden ääreen. Saman tien ne myös hankittiin, mutta siellä ne ovat edelleen varastossa. Ei ole kukaan tullut asentamaan niitä paikalleen… Tällaista tämä rakentaminen on välillä.

 

Kuvasta näkee myös, että vielä on työmaata siinä tukimuurin päällä. Kasvit pitäisi saada rehottamaan, mutku... Se on paikoin aika pahasti sammaloitunut, mikä viittaa johonkin (?) joten jotain tarttis tehrä (että näin asiantuntevaa tekstiä tällä kertaa :)).

 

Kaukasianmaksaruoho (Sedum spurium 'Schorbussen Blut') on asettunut nätisti tukimuurin reunalle ja olen siihen tosi tyytyväinen.

 

 

Kunpa se vielä oikein röyhähtäisi punaisena kukkimaan…

 

Vaikka meninkin kesäkukkakauppaan, niin pitihän sieltä nyt edes yksi pikku perenna ostaa, vaikka yritänkin itseäni toppuutella. Suloinen kaunokainen lähti mukaani. Minulla kun ei valkoista vielä ole ollut metsäpuutarhassa.

 


Bellis perennis 'Medicis White'

 

Olihan tällainen pehmopalleroinen pakko ottaa, eikö?