Kesällä 2005 tein pienen kukkakulmauksen, joka näkyy talon ikkunasta. Viime kesänä laajensin sitä, koska istutimme sen eteen taikinamarja-aidan.

 

Yläkuvissa on pieni kukkakulma vuosina 2005 ja 2006

 


Alhaalla kukkakulma 2007 sekä nyt toukokuussa, kun perennat olivat vielä tulollaan.

 

Keväällä aloin katsella kulmausta uusin silmin. Kulmaus alkoi näyttää siltä kuin siinä olisi kolme neljäsosaa sydämestä!

 

Selitin mielikuvaa miehelleni, mutta vaikka kuinka piirtelin jalallani nurmikkoon - ja moneen kertaan - vaikutti siltä, että hän ei oikein nähnyt samanlaista kuvaa. Omituista…

 


Kolme neljäsosaa (vai kaksi kolmasosaa) sydämestä?

 

Miehelläni on kuitenkin yksi tosi hyvä piirre: hän luottaa mielikuviini! Koska rakastan kiviä, näin mielessäni, että sydämen kaarireunus tulee noppakivistä. Niinpä hän toivomukseni mukaisesti toi toissa viikonloppuna peräkärryllä noppakiviä reunaksi. Asettelin kivet nurmelle siihen malliin kuin mielessäni olin nähnyt sydämen muotoutuvan. Mies sitten merkitsi kivien ääriviivat nurmikkoon sinisellä värillä ja ryhtyi töihin.

 

Työ alkoi nurmikon irrottamisella. Sen mies teki tyyliin 'kaikki materiaali käytetään hyödyksi'. Niinpä hän irrotti nurmen laattoina ja toteutti ensimmäiseksi itsesuunnittelemansa projektin: tuulimyllyn nurmikatto.

 

 


Tuulimyllyn nurmikatto kukkasineen

 

Kun tuulimyllyn katto oli valmis, alkoi varsinainen sydänkulmaprojekti. Reunuksen noppakivet mies valoi maakosteaan betoniin. Se pitää kivet paikallaan, nurmikon omalla alueellaan leviämättä kukkapenkkiin, ja reunus pysyy siistinä.

 

Uusi alue vaati myös kaivamista ja maamassan vaihtamisen kunnon mullaksi.

 

 

Sen jälkeen otin hortonomin hommat haltuun ja ryhdyin siirtämään ja istuttamaan uudelleen kasveja niin, että sydämen puoliskot olisivat toistensa peilikuvia. Se aiheutti välillä pientä tenkkapoota mutta oli mielenkiintoinen ja hauska tehtävä kivien- ja kasvienmetsästyksineen.

 

Uuden alueen perennat ovat vielä toistaiseksi pienempiä kuin vanhalla puolella, mutta ajan mittaan ero katoaa.

 

Tässä valmis Sydänkulma.

 

 

 


Juhannuksen kukintaa sydänkulmassa

 

Sydämellistä loppuviikkoa kaikille!