Viime kesänä tuntui, että on odotettava vielä pitkään ennen kuin tietyt paikat Kuusirannassa ovat minkään näköisiä. Nyt vertailin joitakin kuvia enkä voi kuin ihastella tuota kasvun ihmettä! Tässä on mainio esimerkki: viime syyskuussa talon itälaidalla, muurin päällä, näytti tällaiselta.

 

 

Kaukasianmaksaruoho ja juhannusruusu nököttivät vaatimattomina ja orpoina siellä. Pinta on siisti, koska raastoin sitä sen seitsemäntoista kertaa puhtaaksi kesän aikana, etteivät rikkaruohot valloittaisi sitä ennen kuin saan perennat aseteltua sinne.

 

Viime viikonloppuna samalla paikalla oli tämän näköistä.

 

 

Juhannusruusu tuolla taustalla on vähintään tuplannut kokonsa tänä keväänä. Uskomatonta!

 

Ei niin hyvää ettei jotain huonompaakin. Nimittäin tuosta kuvasta vasemmalle on kolme vanhaa pionia, jotka siirsin siihen syksyllä. Ne ovat tyystin kieltäytyneet yhteistyöstä. Ovat kyllä kasvattaneet varret ja lehdet, mutta nuppuja ei ole lainkaan. Yritin olla huolellinen istutussyvyyden kanssa, mutta se ei näköjään auttanut.

 

Yhden vanhan pionin siirsin vähän alemmaksi tuonne juhannusruusun taakse. Se asettui ja tykästyi siihen paikkaan heti ja nyt siinä on nuputkin. Onkin mielenkiintoista nähdä, millainen kukka on tulossa, sillä en ole ennen nähnyt sitä! Muiden näkemistä joudunkin sitten odottamaan vielä ties kuinka pitkään.

 

Yhtä on erityisesti odotettu tänä vuonna. Olemme joka viikonloppu heti jäiden sulamisen jälkeen tarkkailleet, milloin se tulee. Tuleeko se ollenkaan? Selvisikö se lainkaan talven yli? Joko sitä näkyisi edes vähän?

 

Ja vihdoin se ensimmäinen tuli! Lumpeenlehti.

 

Kesäkuun lopulla oli yksi lehti kokonaan pinnalla ja toinenkin melkein. Ne kasvoivat melkein silmissä.

 

 

Viime lauantaina pilvet heijastuvat vedenpintaan niin ettei lehtiä tahdo näkyä, mutta kolme siinä kuitenkin oli ja neljäs tulossa.

 

 

Sunnuntaina neljäskin lehti oli jo pinnalla.

 


Nymphaea 'James Brydon'

 

Nyt odotus jatkuu. Tuleeko kukkia? Kukkiiko se lainkaan? Tulisiko edes yksi?

 

Kukan pitäisi olla loistavanpunainen, löysin aivan upean kuvan kuukkeloimalla, katsokaapa tästä! Se on todella jotain, mitä odottaa!

 

Nyt on sitten kuulkaas niin, että tämä tyttö lähtee Kuusirantaan odottelemaan lummetta ja vähän muutakin. Ja tällä kertaa vähän pidemmäksi aikaa, ettei unohtaisi odotella.

 

Hyvällä mielikuvituksella voitte varmaan nähdä minut tässä rakentamallani pikkupatiolla viiniä nautiskelemassa - ja odottelemassa jotain… :oD

 

 

 

Mielikuvitusrikkaita päiviä kaikille! Muistakaa nauttia Suomen suvesta (tai Ruotsin, tai missä nyt kukakin on)!