Valkoisen ja punaisen kautta päästään siniseen. On kuin johtoajatuksenani olisi ollut Krzysztof Kieslowskin väritrilogia. Mutta ei ollut, se tuli vasta nyt mieleeni. Trilogiassa Sininen on suosikkini, siinä on aivan ihana musiikki ja myös Juliette Binoche on todella hyvä.    

 

Sininen on nyt täällä teemana kuitenkin sen vuoksi, että Kuusirannassa on sinisten kukkien aika (ei tainnut olla vaikea arvata :D).

Siperiankurjenmiekat ovat ryhtyneet kukkimaan lammen rannalla.

Siellä oli myös pieni sininen yllätys. Näytti siltä kuin viiruhelpiin olisi tullut kukka!

 

 

Tuon viiruhelpin paikalla kasvoi vielä kolme vuotta sitten iso siperiankurjenmiekkamätäs. Tapanani on yleensä aina syksyisin leikata kurjenmiekan lehdet alas talveksi. Iskikö laiskuus kun kolme vuotta sitten jätin sen tekemättä? Keväällä sitten kohtasi ikävä yllätys: myyrä oli pesinyt koko talven iiriksen lehtien alla kasvin päällä. Kun hävitin pesän, saatoin vain todeta, että koko kasvi oli sen alta kadonnut jäljettömiin.

 

Istutin tilalle pienen viiruhelpin taimen, jonka sain työkaveriltani. Nyt tuo viiruhelpi on jo muhkea ja - niin kuin näkyy - siellä taitaa olla tallessa pieni pala kurjenmiekkaakin.

 

Polun varrella kukki kauniisti luonnonkukkia, jonka nimeä en tiennyt. Kuinka ollakaan Taviokuurna kuvasi äskettäin kesäkuisia kukkia blogiinsa ja mielestäni siellä oli tämä sama, eli nurmitädyke. Olen kuullut myös nimen peltotädyke, onko se ehkä sama kasvi?

 

 

Rentoakankaali on auennut syvänsiniseen kukkaan ja levinnyt rinnettä alas hiekalle asti.

 

 

Puistolemmikit kukkivat vielä sinisenä lainehtien. Valkeakukkainen hopeahärkki alkaa kuitenkin yhä enemmän valloittaa alaa sen edessä ja puutarha siirtyy seuraavaan vaiheeseen.

 

 


Sininen ja valkoinen

 

 

 

--------

 

"Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen…" Hyväuskoista ihmistä sanotaan sinisilmäiseksi, vaikka hänellä olisi miten ruskeat silmät hyvänsä. Nykyisin varoitellaan etenkin sinisilmäisyydestä netissä. Jos sinua kuitenkin kiinnostaa käydä tarkistamassa lasten silmien värin todennäköisyys silmäkalkulaattorista netissä, niin sinisilmäisyys ei haittaa ollenkaan :).

 

Mukavaa heinäkuun aloitusta kaikille!