Viime viikolla toivottelin jossain vaiheessa kivaa kaamosta. Mutta eihän kaamos voi olla kivaa, jos se aiheuttaa masennusta, niin kuin tiedetään usein tapahtuvan. D-vitamiinista saattaa olla silloin apua.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

”D-vitamiini on elintärkeä luuston ylläpitäjä, kasvattaja ja lujuuden rakentaja. Sitä tarvitaan, jotta kalsium imeytyisi luustoon. Riittävä D-vitamiinin saanti ehkäisee myös monia kansanterveydellisesti merkittäviä sairauksia ja edistää siten suomalaisten yleistä hyvinvointia. Lisäksi D-vitamiinilla saattaa olla vaikutusta myös kaamosmasennuksen ja sydäntautien torjumisessa.”

 

Tänään vietetään kansallista D-vitamiinipäivää, jonka sivuilta otin myös tuon lainauksen. Sillä halutaan muistuttaa suomalaisten D-vitamiinin saannin tärkeydestä pimeimpinä syksy- ja talviaikoina.

 

Kesällä D-vitamiinia saa auringosta, mutta elimistöön kertyneet varastot vähenevät nopeasti pimeään aikaan. Lisäksi minulle ainakin jäi sellainen tunne, että vajaaksi jäi sen saanti viime kesänä. Vielä syyskuussa odottelin kunnon auringonpaistetta, joka jatkuisi useamman päivän. Haaveeksi jäi.

Ehkä ensi kesänä sitten. Sitä odotellessa täytynee kiiruhtaa D-vitamiinikauppaan hakemaan täydennystä kaamosmasennuksen ehkäisyyn.

2036980.jpg

Virkeää viikonjatkoa!