Kävin kerjäämässä Mimosalta kirjaimen ja hänpä antoi ihan pakollisen V:n (miten niin ihan pakko, mitä se tarkoittaa?). Nyt tehtäväni on kirjoittaa kymmenen V-kirjaimella alkavaa sanaa ja kertoa, mitä sana minulle merkitsee. Pistän nyt ajatuksia tulemaan mielleyhtymien pohjalta.

 

1. Salamana tuli mieleen V + V, eli poikani ja tyttäreni, joiden nimet alkavat V:llä. Ehkä tässä leikissä voikin ensimmäisestä kohdasta katsoa, mikä on kenellekin tärkeintä…

 

2. Seuraavana mielleyhtymänä tuli kauhea renkutus, jossa toistetaan jotenkin näin: "voi vee, voi vee, mikä tahansa - mutta Vee!", ja kuulen päässäni Jukka Virtasen äänen. Tarkoitan käännöstä laulusta Boy named Sue.

 

3. Vapaus. Yksi ominaispiirteeni, olla vapaa, kahleeton, tuulen tavoin*. Tai ainakin mahdollisimman vapaa ja tästä pääseekin suoraan seuraavaan kohtaan…

 

4. Velvollisuudet. Niitä on tähän ikään mennessä kertynyt jo jonkunmoisen kantamuksen verran. Velvollisuudet velvoittavat. Ja jotenkin niitä kertyy aina vain lisää.

 

5. Vatsatanssi, jota olen harrastanut vuosikausia. Mielen ja ruumiin hallintaa, ja lisäksi tehokas ja hauska liikuntamuoto, joka pitää selän kunnossa.

 

6. Vaniljajäätelö - melkein jokailtainen herkku.

 

7. Venetsia, kaupunki, joka uppoaa mereen. Olen vieraillut siellä useammankin kerran ja aina yhtä lailla ihaillen ja ihmetellen sen rappiota. Samalla mielellä luen muuten Donna Leonin dekkareita, joissa pääsee kurkistamaan sisälle venetsialaisten elämään.

 

8. Vihreä, värini. Silmissä ja luonnossa; aatteena ja vaatteena.

 

9. Villasukat. Olen aina kotona paljain jaloin, mutta jos niitä alkaa palella, niin sitten villasukat, jotka ovat mieluiten kulahtaneet ja venähtäneet.

 

10. Vellinen, hyvänen aika, meinasi unohtua! Ja Vellisen Varpaat, jotka on NIIN ihanat! Tänään sain leikata ihanien pikkuvarpaiden ihanat pikku varpaankynnet! Vellinen istui hiljaa kuin hiiri, jännitti kai että osaako mumski varmasti… Viikonvaihteessa hän saavutti seitsemän kuukauden iän ja välttämättä on jo kiivettävä pystyyn, joten varpaat on oltava timmissä kunnossa, heh! J

 

Vieläkö on joku, jolla on kirjainten tarve? Saat minulta jos jätät viestin!

 

 

------

 

* ote lempirunostani ja elämänohjeestani: Kaarlo Sarkia: Älä elämää pelkää

 

Älä elämää pelkää,
älä sen kauneutta kiellä.
Suo sen tupaasi tulla,
tai jos liettä ei sulla,
sitä vastaan käy tiellä,
älä käännä sille selkää.
Älä haudoille elämän lymyyn kulje:
Ei kuolema sinulta ovea sulje.

Kuin lintu lennä,
älä viipyen menneen rauniolla
nykyhetkeä häädä.
Suo jääneen jäädä,
suo olleen haudassa olla,
tulevaa koe vastaan mennä.
Ole vapaa, kahleeton tuulen tavoin:
On kuoleman portti aina avoin.

 

Älä koskaan sano:

"Tämä on iäti minun."

Elon maljasta juovu,

taas siitä, jos tarpeen, kivutta luovu.

On maailman rikkaus sinun,

kun mitään et omakses ano.

Elä pelotta varassa yhden kortin:

Näe aina avoinna kuoleman portin.