Joulumieli odotuttaa itseään. Kuvittelenko vain, mutta tuleeko se vuosi vuodelta myöhemmin? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olen eri tavoin yrittänyt löytää joulun tunnelman. Tällä viikolla olen suorastaan ollut kirkossa laulamassa kauneimpia joululauluja kaverin kanssa. Lauloimme ihania lauluja: ”Arkihuolesi kaikki heitä”, ”Me käymme joulun viettohon”, ”Kuului laulu enkelten” ja monia muita. Yhtenä uudempana lauluna oli ”Sydämeeni joulun teen”, mistä on nopeasti tullut klassikko. Olisin halunnut laulaa täysillä, mutta ääniala oli liian korkea minulle. Olisipa kanttorina ollut Loiri, niin äänikin olisi riittänyt. Välillä yritin möristä alempaa, mutta ei se oikein soinut.

 

Yritin hiljentyä kuuntelemaan ja löytämään joulun tunnelman, mutta ei se vaan tullut. Vain pieni hipaisu käväisi.  

 

Joulukorttini eivät ehtineet tällä viikolla edullisempaan lähetykseen, vaan vasta seuraavana päivänä kirjemaksulla. Siinä vaiheessa olin itse jo saanut muutaman kortin.

Haluan jakaa kanssanne ensimmäisen kortin, joka tuli Tanskasta.

2157546.jpg

Sen kuva on niin liikuttava ja samalla niin riipaiseva. Kortissa on jäälautalla suloinen jääkarhu, joka ihailee toisella jäälautalla seilaavaa pientä joulukuusta. Koska tänä vuonna on niin paljon puhuttu ilmastonmuutoksesta, tuli jäätiköiden sulaminen heti mieleeni. Sen jälkeen mieleen muistui muitakin ikäviä uutisia aiheeseen liittyen, esimerkiksi se, että jääkarhut alkavat syödä toisiaan… Eipä ihme, että joulumieli antaa odottaa itseään.

 

Ei, nyt täytyy karistaa harteilta tällaiset ajatukset ja lähteä jälleen joulumielen hakuun, ja kranssin hankintaan!

 

Toivon joulumieltä kaikille!