Nilkat kutisevat vieläkin, vaikka viikonlopusta on jo pari päivää. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Metsämulta on täynnä kaikenlaisia öttiäisiä, joita nousee ylös kun multaa kaivaa. Ja kaivoinhan minä, kun istutin vuorimännyt ja atsaleat. Paikka, jonne ne tulivat, on silkkaa metsämaata - ei mitään ostomultaa, joka olisi valmiiksi seulottua, kalkittua, lannoitettua ja puhdas kaikista öttiäisistä.

 

Helle houkutti vähentämään vaatetusta, joten jaloissakin oli avonaiset sandaalit. Myönnän, että lapiohommissa saappaat olisivat olleet järkevämmät, mutta ei näissä puutarha-asioissa järjellä muutenkaan niin suurta painoarvoa ole.

 

 

Talon vierelle viime syksynä valmistuneen muurin päälle olen ajatellut istuttaa vain puna-, valko- tai punavalkokukkaisia kasveja. Syksyllä istutin siihen kaksiväristä tulppaania, joka vasta nyt kukki parhaimmillaan.

          653941.jpg

Toisaalla kullerot jo lopettelevat kukintaansa.

653946.jpg

Kesä menee nyt vinhaa vauhtia. Tuntuu kummalliselta, että vielä kuukausi sitten sitä vain odotteli, että kasvit nousisivat näkyville. Odotus ei näyttänyt loppuvan lainkaan ja sitä vain siementen parissa pulaili ja haaveili. Kun kasvit sitten vihdoin nousivat, ne kasvavat vauhdilla. Tähän on tietysti osittain vaikuttanut upea sää.

Nyt on sitten jo kamala kiire, että saa istutettua uudet taimet ja siirreltyä vanhoja parempiin asemiin. Heinäkuu kun ei enää ole niin hyvää istutusaikaa.