Pihalampi paljasti, että kurnuttajat ovat jo mitä suurimmassa määrin kevätpuuhissa. Valtavat määrät sammakonkutua oli laskettu lampeen.

1508139.jpg

Miehen oli ryhdyttävä haavihommiin, että lampi saataisiin siivomman näköiseksi ja jotta puutarha ei olisi kesällä täysin sammakoiden valtaama. Niinpä kudut lähtivät jokeen.  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kun menimme kauemmaksi altaanreunalta, alkoi kuulua kumea pörinä. Ääni kuulosti vähän samanmoiselta kuin kaukana kylätiellä joku laskettelisi isolla moottoripyörällä. Se tuli kuitenkin lammelta, eli siivon aiheuttanut syntipukkihan se siellä kurnutteli kuuluvasti.

 

Menin lammikon reunalle etsiskelemään kaveria, ja kaksi sammakkoa löytyi heti.

Tässä uidaan sammakkoa.

1508159.jpg

Katsokaa, mikä raajojen ojennus!

1508166.jpg

Välillä piti saada nenä pinnalle.

1508213.jpg

 

Arvelin, että nämä eivät kumpikaan olleet etsimäni kurnuttajakorsto. Ehkä tässä oli pari nuorta neitokaista, sillä ne olivat aivan liian herttaisia päästämään moisia ääniä.

 

Ja oikeassa olinkin, sillä hetken päästä kumea pörinä kuului jälleen. Paikansin sen purolle, mutta vaikka kuinka etsiskelin, en löytänyt kurnuttajaa. Kunnes vihdoin keksin sen!

 

Se ryökäle oli mennyt pikku putouksen (sen mittasuhteissa tosin aika iso putous J) alle piiloon ja sen vuoksi myös ääni kuulosti niin voimakkaalta, sillä paikassa kaikui! Ei hassumpi oivallus kaverilta!

Nuoli osoittaa, missä kurnuttaja oli piilossa.

1508195.jpg

Lopulta kärsivällinen odottaja palkittiin, ja onnistuin saamaan äänimestarin kuvaan.

1508201.jpg

Iloista alkanutta kevätviikkoa!