Kuusirannassa oli leuto viikonloppu. Oli mukavaa paiskoa lapion kanssa töitä loman ja pahimman flunssan jälkeen. Siitä sai oikein hyvän mielen.

 

Siivosin yhden kulman, joka oli pahasti ruohottunut. Tein pinnanvaihdon, eli kuorin lapiolla päällimmäisen kerroksen pois ja kärräsin uutta multaa tilalle. Siirtelin itsekseen kylväytyneitä kultatyräkkejä parempaan asetelmaan, vaihdoin muutaman kasvin paikkaa ja istutin tulppaaneja sekaan.

 

Jos syksy jatkuisi näin leutona, niin Kuusirannan saisi hyvään kuntoon kevättä varten. Tänään luin kuitenkin lehdestä, että lähipäivinä saataisiin räntä- tai lumikuuroja. Kääk!

 

Ensi viikonloppuna on tiedossa istutustöitä. Kesäkuussa istutetuista 120 taikinamarjan taimesta nimittäin 40 ei lähtenyt kasvamaan. Koska ne olivat takuutaimia, niin meille on tällä viikolla tulossa korvaavat taimet tilalle. Lisäksi tukimuurille tulee helminukkajäkkärärivistö ja noin 150 sipuliakin on vielä laittamatta maahan, joten istutuspuuhaa on ihan riittävästi. Siihen ei räntäsadetta tarvittaisi sotkemaan. Viime vuonna istuttelin tukimuurin päälle toistasataa reunakasvia lumisateessa, eikä se ollut ollenkaan kivaa.

 

Jossain vaiheessa vaikutti siltä, että aina kun astuin kauppaan, mukaan tarttui sipuleita.

 

 

 

Sen verran on ollut lämmintä, että jalopähkämö on uudelleen kukassa. Kehäkukat ovat tässä vaiheessa entistäkin ryhdikkäämpiä.

 

 

Viimeisen pienen kesäkukkakimpun sain vielä kerättyä. 

 

 

Ensi vuonna täytyy muistaa hankkia näitä kesäkukan siemeniä:

-         piiankieli, todella rehevä kasvi, joka kukkii runsaana vieläkin

-         kesäleimu, joka antaa väriä pitkälle syksyyn

 

-         kehäkukka, jonka ryhti vain paranee, mitä pidemmälle mennään.

 

 

Olisiko sinulla jotain hyviä vinkkejä kesäkukiksi ensi vuonna?