Elokuu on kaikin tavoin rehevintä aikaa Kuusirannassa. Saamme omalta pihalta välipalaksi herneitä, porkkanaa, tomaatteja ja mustaherukoita sekä ruokaa varten perunoita, tilliä, salaattia, kesäkurpitsaa ja kurkkua. Vierasmajan takaa mäeltä mies hakee kantarellit ja tekee niistä itselleen omat herkkunsa - minä kun en hyvästä yrityksestä huolimatta ole oppinut syömään sieniä. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tämän lisäksi puutarhassa on väriloistoa. Tosin keltainen pääväri vähän harmittaa, sillä se tuo syksyn tunnelmaa elokuun helteillä, ennen aikojaan.

Bonanza kukkii ryhdikkäästi sen yhden päivän, mitä päivänliljat kukkivat. Onneksi niitä sitten riittää monelle päivälle, ellei peräti viikoille.

826106.jpg

Jälleen oli yksi ruusulajike puhjennut kukkaan. Ruusun nimi on toistaiseksi hukassa, mutta yritän selvittää sitä. Se on upean punainen (hieman tummempi kuin kuvassa, joka vähän valehtelee).

 

826110.jpg 826119.jpg

 

EDIT: Ruusu on todennäköisesti Hansaland (aika heikko on tämäkin kuva)

 

Ostin kolme viikkoa sitten kolme kaukasiantörmäkukkaa. Tässä tuo hauskan näköinen kukka esittäytyy.

 

826124.jpg

 

Kehäkukat ovat röyhähtäneet piristämään vihannesmaata.

 

826126.jpg

 

Lopuksi laitan tähän kuvan lumpeista. Kuva on otettu Kärkölän Huovilanpuistosta, jonne teimme miehen kanssa tutustumisvierailun. Syy, miksi kuva on tässä, on se, että sain mieheltä viikonloppuna lahjaksi punaisen lumpeen. Se ei ole nyt kukassa, mutta jos tulee hyvä syksy, niin kukka saattaa vielä näyttäytyä. Jos tämä onnellinen tapahtuma toteutuu, niin kuvaan sen sitten altaassa, jonne mies sen viikonloppuna istutti.

 

826128.jpg