Kun unelmiaan lähtee toteuttamaan, se on tehtävä kunnolla. Niinpä en voinut kuvitellakaan, että suunnittelemani talon ikkunat olisivat aivan tavanomaiset tai arkipäiväiset. Esimerkiksi sellaiset, että vuorilaudat olisi vain naputettu pokien ympärille, kuten rakennuslupakuviin oli piirretty. Ei sinne päinkään, vaan jotain kaunista oli saatava! <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kesällä 2000 tiedossani oli, että Kuusirantaan tulee useampia vanhanajan kuusiruutuisia ikkunoita. Lisäksi kahteen tampuuriin tuli kumpaankin yhdet kolmiruutuiset ikkunat. Niitä koristamaan piti keksiä jotain kaunista ja tyyliin sopivaa.

 

Samana kesänä olimme miehen kanssa pienellä kesäreissulla Tammisaaressa. Kävelimme ihaillen vanhaa rakennuskulttuuria. Katseeni kiinnittyi kauniisiin vanhoihin puutaloihin ihastuttavine ikkunoineen. Silloin ymmärsin, että jotain samantyylistä pitäisi rakentaa myös Kuusirantaan.

 

Tavoilleni uskollisena olin jättänyt kameran kotiin, joten ei auttanut muu kuin kiireen vilkkaa mennä kioskille ostamaan kertakäyttökameraa. Äskettäin hankin vihdoin skannerin, joten nyt saan näitä pokkarikuvia myös näytille. Kuvien laatu ei ymmärrettävästi ole kovin tasokas.

Tässä muutama tammisaarelainen ikkunamalli. Katsokaapa samalla, miten verhot vaikuttavat ikkunan ilmeeseen.

1304524.jpg

Alla olevaan ikkunamalliin ihastuin kovasti. Haaveilin pitkään jostain vastaavantyylisestä, ja piirtelin joitain malleja paperillekin. Lopulta päättelin sen kuitenkin olevan malliltaan liian raskas etenkin Kuusirannan julkisivun kolmen ikkunan rivistöön.

 

1304529.jpg

 

Monessa talossa oli ikkunan yläosassa somisteena salmiakkikuvio. Kuvia pidempään katsellessani ikkunoiden ilme alkoi yhä enemmän miellyttää silmää. Somiste ei ollut liian koristeellinen, mutta silti ihan näyttävä.

 

1304535.jpg

 

Lopulta päädyin samantyyppiseen somistukseen Kuusirannan ikkunoihin. Vuorilaudoista tehtiin leveämmät ja pystylaudat vedettiin vähän alavaakalaudan alapuolelle. Salmiakki istutettiin kapeammalle laudalle. Lipan reunan "pitsikuvio" on aivan omanlaisensa. Piirsin siitä timpurille summittaisen kuvan ja hän teki siitä tuollaisen kolmiaaltoisen. Ihastuin siihen heti.

 

1304595.jpg

 

Myös ulko-ovet somistettiin samalla kuvioinnilla.

 

1304542.jpg
(kuva 27.1.2008)

 

Olen edelleen tosi tyytyväinen unelmani toteutukseen!