Paljasjalkaheimolainen haastoi onnellisia hetkiä elävän Kuusirannan emännän mukaan tällaiseen. Kiitos haasteesta, Mimosa!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

1. Miten monta blogiviestiä olet kirjoittanut blogiisi?

 

Tämä postaus on 170:s, eli olen tehnyt noin kolme juttua viikossa.  

 

2. Miksi aloit kirjoittaa omaa blogia nettiin?

 

Kirjoittamiseen oli kaksi syytä: ensinnäkin halusin purkaa tuntojani elämäntilanteestani ja toiseksi halusin koota metsäpuutarhan asioita muistiin ikään kuin päiväkirjaan. Tuo ensimmäinen osa toteutui lopulta toisaalla ja tämä puutarhablogini alkoi varsinaisesti elää. Se, miksi aloin kirjoittaa juuri nettiin, ei ole itselleni täysin kirkastunut. Ehkä osittain vaikutti se, että vaikka olen koko työelämäni ajan ollut tekemisissä it:n kanssa, niin silti internet oli jäänyt pintapuoliseen käyttöön. Halusin tutustua tähän verkostoitumisen ihmemaailmaan paremmin.

 

3. Millä nettisivuilla käyt, kun olet netissä?

 

Luen joitakin nettilehtiä. Blogilistan tarkistan joka päivä ja sieltä siirryn lukemaan päivittäneitä suosikkeja. Ne ovat pääosin puutarhablogeja, mutta on myös muutama muu. Kirjanmerkeissä on lisäksi muutamia sisustusblogeja, joita käyn välillä vilkuilemassa. Googletan myös päivittäin milloin minkäkin idean perään ja joko harhaudun tai löydän oivalluksia.  

 

4. Onko sinulla omaa kotisivua netissä? (blogia ei lasketa)

 

Ei ole.

 

5. Osaatko puhua muita kieliä kuin äidinkieltäsi? Mitä kieliä?

 

Lapsena minulla oli kaksi äidinkieltä, eli suomi ja ruotsi, joten eiköhän tuo ruotsi luonnistu vanhasta muistista jotenkin, vaikka en sitä enää juuri tarvitse (paitsi pari viikkoa sitten, kun Ruotsin eno soitti). Lisäksi on englanti ja saattaa olla, että minua ei oikopäätä myytäisi saksaksi tai ranskaksikaan, mutta en ole ihan varma. Kieli kummasti ruostuu, kun sitä ei käytä.

 

6. Mitä ohjelmia seuraat tv:stä?

 

Katson aika vähän televisiota. Osittain se johtuu siitä, että mieleiset ohjelmat menevät päällekkäin ja tallentamaan en ala. Esimerkiksi maanantai-iltaisin katson joko ykkösen Kotikatsomon, maikkarin leffan tai Täydelliset naiset, tai limittäin kaikkia. Ne tulevat yhdeksän aikoihin, jolloin yleensä avaan tv:n, jos avaan. Torstaisin kaipaan ilkeää Housea, tulisi jo takaisin! Muut sairaalasarjat eivät enää jaksa innostaa, aikansa kutakin. Jos olen perjantaina kotona, katson yleensä ykkösen elokuvan. Ne poikkeavat maikkarin ja nelosen Hollywood-massaleffoista. Viikonloput olen Kuusirannassa, missä ei ole tv:tä. Viime aikoina olen sunnuntaina kiiruhtanut sieltä kotiin katsomaan Tanssii tähtien kanssa. Lisäksi katson jotkut uutiset illassa ja joitain keskusteluohjelmia. Siinä se suunnilleen on.

 

EDIT: must-ohjelma unohtui: Rimakauhua ja rakkautta, ihana uusinta!

 

7. Hissi vai portaat?

 

Ehdottomasti portaat, ja siis tavalliset portaat, vaikka olisi liukuportaat vieressä.

 

8. Onnen ja epäonnen numerosi ovat?

 

En ole huomannut numeroissa eroa tässä mielessä.

 

9. Haasta vielä tähän pienimuotoiseen kyselyhaasteeseen kolme bloggaajaa.

 

Aika moni on tähän haasteeseen jo ottanut osaa, mutta olin huomaavinani, että Anna-Reetta, Laura ja Quu eivät vielä olisi saaneet haastetta, joten haastan teidät! Tervetuloa mukaan!