Olen muutaman päivän joutunut olemaan poissa blogien luota. Kun nyt surffailin sivulta sivulle, vaikutti siltä, että siemenkeskustelut käyvät vilkkaana.  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Taidan olla oikea jenginpetturi, kun siementen kylväminen ja kylvöksistä huolehtiminen ei ole lainkaan mieluista puuhaa. En tiedä, miksi se ei kiinnosta. Multaisten purkkien kanssa pulaaminen ei vain maistu. Keväisin tulee tietenkin hankittua lähikaupasta joitakin kesäkukkien ja vihannesten siemeniä. Toisaalta ei ole yhtä epämieluista, jos siemenet voi kylvää suoraan maahan.

Viime toukokuussa sorruin hankkimaan limenvihreää akileijaa. Kylvin ne kotona purkkeihin ja hoidin ohjeiden mukaan. Se oli yhtä odottamista ja lopulta yksi vaivainen lehdykäinen ilmestyi. Enempää ei tullut eikä tämäkään kasvanut. Kyllästyin odottelemaan ja vein purkit sellaisenaan Kuusirantaan ja tyhjensin ne yhteen kukkapenkkiin… ja kas vain, kesän mittaan penkissä alkoi useampikin siemen itää. Ehkä ne selviää talven yli?

855285.jpg

Heinäkuussa ryhdyin toiveikkaana kylvämään siemeniä, joita sain Pirtinpuistosta. Purkit saivat hienot oltavat vierasmajassa, jossa ne saivat olla ylhäisessä yksinäisyydessään. Eikä ne ryökäleet itäneet!

 

Mikä meni pieleen? Peitin siemenet ohuesti mullalla, ehkä ei olisi pitänyt? Jossain vaiheessa lisäsin majaan lämpöä, kun arvelin, että jospa siellä on liian viileää. Lopulta ne sitten homehtuivat muovin alle. Lopulta kävin tyhjentämässä purkit rymyporukan kulman kukkapenkkiin.

Sinnikkäästi laitoin kuitenkin uuden satsin samoja siemeniä itämään ja lisäksi jonkun tuntemattomankin siemeniä, jotka nappasin yhdellä puistokävelyllä. Jokin aika sitten hankin myös puoli-ilmaiseksi kolme siemenpussia (japaninakileija, keltavaleunikko, unelmatädyke) kaupan poistokorista, ja myös niistä kylvin nyt puolet. Tulee mitä tulee, tai sitten ei tule. Jos ei onnistu, niin rahallinen menetys ei ole suuri. Ja vielä jäi siemeniä kevääksi, eli tosi edullista puuhaa tämä toki on!

855286.jpg

Vaikka näin nyt yritin kunnostautua kylväjänä, niin homma hoitui vähän vastentahtoisesti. Siemenpussit tai -katalogit eivät taida saada meikäläisen sydäntä pamppaamaan vieläkään L.