Tänään on kulunut tasan vuosi siitä, kun julkaisin ensimmäisen postaukseni täällä. Periaatteessa minun pitäisi nyt olla iloinen (ja olenhan minä) ja ehkä kuvailla, mitä kaikkea olen oppinut tämän vuoden aikana (ja olenhan toki sitäkin), mutta sen sijaan tunnen itseni varsinaiseksi ääliöksi!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olen nimittäin miettinyt pääni puhki, miksi sähköpostiini tulee yhä enenevässä määrin roskapostia. Jonkun hemmetin nettikauppaverkoston kautta tulee kaikenlaisia mainoksia, joissa lähettäjien nimet ja domainit on selvästi generoituja eikä mitään aitoja osoitteita. Mainoksia on laidasta laitaan ja viime aikoina on alkanut tulla ihan sairaasti miehistä suorituskykyä parantavien kemikaalien hehkutuksia. Olen saanut tutustua englanninkieliseen kalusanastoon todella monipuolisesti (oppia tietysti sekin!). Mutta mistä nuo saastaiset roskapostitehtailijat ovat ottaneet osoitteeni?

 

En tiedä mikä minuun iski, mutta tänään vilkaisin kävijälaskurini ominaisuuksia, ja eikös sähköpostiosoitteeni seissyt tyylikkäästi siellä! Luulen, että nykyisillä vakoilusysteemeillä ei ole temppu eikä mikään etsiä sivulla olevista ylimääräisistä elementeistä meiliosoitteen muotoista kenttää. Varoitetaanhan meitä joka paikassa, että osoitetta ei pidä laittaa sivulle sellaisenaan, vaan muokkaamalla sitä esimerkiksi 'at' ja 'dot' sanojen avulla. Tai laittamalla osoite kuvana. Kuuliaisesti olen tehnyt niin, mutta eipä tullut mieleeni tarkistaa, mitä sivulla oleva laskuri pitää sisällään.   

 

Inhottavinta on se, että olen luottanut kotimaisiin toimijoihin. Hommasin laskurini tiedot.netistä, koska sieltä saa ilmaiseksi sellaisen laskurin, joka huomioi kävijöiden määrän, ei sivun latausten määrää, mitä ilmaiset laskurit yleensä tekevät. Olisi peräti hauska tietää, saako tiedot.net korvauksia siitä hyvästä, että se pistää bloggaajien sähköpostiosoitteet julkisesti näkyviin ja kaikkien halukkaiden saataville? Reilun pelin meininkiä olisi ainakin ilmoittaa laskurin tilanneelle, että osoite on näkyvillä, jotta se ei tulisi yllätyksenä.

 

Tietenkään en voi olla täysin varma, johtuuko roskapostit tuosta laskurista, mutta olen yrittänyt olla huolellinen osoitteeni kanssa. Sen vuoksi olisi kiinnostava tietää, onko kenelläkään muulla ollut tällaisia ongelmia.

 

Tänään olen joka tapauksessa tuhrannut aikaa ja vaivaa, kun olen etsiskellyt uutta laskuria. Siis sellaista yksinkertaista kävijälaskuria, ilman mitään tilasto-ominaisuuksia, joka ei kuitenkaan merkkaisi ylös jokaista risahdusta ja hiiren hipaisua. Mieluiten vielä sellaisen, joka ei aloittaisi laskemista nollasta. Siinä sitä olikin tekemistä kerrakseen, mutta nyt on sellainen paikallaan. Sekin on kotimainen, jota joutui vähän itse viilaamaan. Saa nyt nähdä, miten hyvin se toimii. Niin ja tiedoksi, että blogilistan olemattomat tämänpäiväiset päivitykset johtuvat näistä erilaisista laskurikokeiluistani.

 

Olihan se lopulta oppia tämäkin päivä, joten hieman viisaampana jatketaan seuraavalle bloggausvuodelle. Ei sitten muuta kuin soromnoo ja jatketaan harjoituksia!

 

------

 

PS. Ai niin, unohtui sanoa, että blogikaverit on sentään kivoja!

PPS. Vellinen nauttii edelleen olostaan omassa lämpöisessä pesässään, eikä näe syytä lähteä liikkeelle. Ymmärtäähän sen, kun ulkona on niin kylmäkin…