Ruusut hehkuvat Kuusirannassa parhaillaan.

 

Pidän valtavasti tästä alla olevasta Robustasta. Se aloitti kukkimisen heinäkuun puolivälissä ja kukkii edelleen, eikä loppua näy. Väri on hieno, tummahkon punainen, mutta se ei tässä kollaasissa tule aivan sellaisena esille.

 

 

Vielä parempi tämä ruusu olisi, jos se ei kasvaisi niin pitkäksi. Nyt monen yksilön varsi on suorastaan yhtä pitkä kuin minä.

 

Mirato paljasti ensimmäisen kukkansa elokuun lopulla ja on nyt päässyt kunnolla vauhtiin.

 

 

Hansaland alkoi tänä vuonna kukkia tosi myöhään, eli vasta syyskuun puolivälissä. Viime vuonna se alkoi kukkia jo elokuun alkupuolella.

 

 

Myös Pink Robusta on yli kuukauden myöhässä verrattuna viime vuoteen. Se avasi vasta viime viikonloppuna ensimmäisen kukan. Nuppuja on paljon. Saa nähdä, miten pitkään se ehtii ja jaksaa näin syksyllä kukkia.

 

 

 

--------

 

Tänään on jälleen murheen päivä Suomessa. Ei ole vielä vuottakaan Jokelan surmasta, kun jo taas koulussa riehui nuori ampuja. Pala nousi kurkkuun, kun kuuntelin uutisia. Mikä meillä mättää, kun tällaista tapahtuu jälleen? Ja mikä siinä on, että vieläkään ei tajuta, että julkiset nettiuhkaukset on otettava vakavasti? Tuntuu täysin käsittämättömältä, että poliisi olisi voinut estää tämän tapauksen, jos se olisi toiminut toisin.

 

Olen sitä mieltä, että julkisten nettiuhkausten tekijöiltä on peruutettava aseluvat ja takavarikoitava aseet. Sen jälkeen heidät on toimitettava keskustelemaan ammatti-ihmisen kanssa.

 

Voin kuvitella mielessäni myös uhkailijan tuskan poliisin haastattelun jälkeen: "tuokaan ei välittänyt!".

 

Otan osaa murheeseen.